Disney’den korkunç görünümlü insansı robot

Share

Disney gerçekçi görünüme sahip robotlar üzerinde çalışıyor. Zaten daha önce deepfake olarak adlandırılan videolar tarafında çalışmalarıyla dikkat çeken Disney, şimdi de gerçekçi bakışlara sahip bir robot geliştirdi. Bunu YouTube üzerinden paylaşan Disney, ürkütücü bakışlara sahip bir tasarıma imza atmış oluyor. İşte Disney imzalı gerçekçi robot:

Disney’in yüz değiştirme teknolojisi rahatsız edici olduğu kadar etkileyici de. Bildiğiniz gibi pek çok alanda artık yüz değiştirme bir diğer popüler adıyla deepfake şeklinde videolar görüyoruz. Bunun üzerinde çalışmalarını sürdüren Disney şimdi de daha etkiyici bakışlara sahip robotunu geliştiriyor.

Disney Research, insansı görünümü yakalamak için robotuna ”daha gerçekçi gözler” ekledi. İnsana benzeyen bakışlara sahip olan bu robot aynı zamanda kafa hareketlerini de yapabiliyor. Göz teması kurabilen bu robotu ürkütücü hale getiren şey daha deri detayının eklenmemiş olması. Robot kafa iskeletinin altında insansı gözlere ve dişlere sahip, bu nedenle daha insansı olması için deriye ihtiyacı bulunuyor.

Robot aktarıldığı kadarıyla nefes alıp verme, göz kırpma, seğirme ve göz takibi gibi özelliklere sahip. Geleceğe yönelik olarak düşünülen ve geliştirilme aşamasında olan bu robot hakkındaki görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

https://shiftdelete.net/insansi-disney-robotu-korkunc-gorunuyor

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...