Xiaomi’den uygun fiyatlı iPhone 12 şarj cihazı

Share

Apple’ın kısa süre önce yapılan etkinliğinde iPhone 12’leri tanıttığı görülmüştü. Merakla beklenen bu yeni iPhone’lardan daha çok Apple’ın kutu içeriğini sadeleştirmesi gündemde yerini almıştı. Çevreci sebeplerle kutu içeriğinden şarj adaptörü ve kulaklık çıkmayacağını duyuran Apple’ın tek istisnası Fransa olmuştu zira orada özel bir yasa sebebiyle telefonlardan kulaklık çıkması gerekiyor. Bu istisna dışında Apple’ın kutu içeriğinde yalnızca cihaz yer alıyor. İşte bu durumu fırsat bilen şirketler de harekete geçti. Onlardan birisi olan Xiaomi, iPhone 12 ile uyumlu şarj cihazı ile karşımıza çıkıyor!

Apple kutu içeriğinden şarj adaptörünü çıkartmadan önce iPhone 11’de 5W şarj cihazı ve iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max ile 18W USB-C şarj adaptörü sunuyordu. Buna ek olarak iPhone 12’lerde farklı bir şarj yöntemi olarak karşımıza MagSafe çıkıyor.

Apple’ın MagSafe şarj cihazı 39 dolar ve 20W’lık adaptör 19 dolar üzerinden satılıyor. 20W adaptöre uygun bir USB-C’den Lightning kablosu almak isterseniz ise en az 19 dola ödeme yapmanız gerekiyor.

Xiaomi-iPhone-12-ile-uyumlu-sarj-cihazi-00

Ülkemizde ise bu rakam 199 TL’ye kadar çıkıyor. Haliyle alternatifler de oldukça önemli. Xiaomi de oldukça rekabetçi bir rakam ile alternatif oluşturuyor. Xiaomi’nin aynı güçteki şarj cihazı ise 5 dolarlık fiyatı ile dikkat çekiyor. Bu cihaz Apple cihazlarla uyumlu iken aynı zamanda birden fazla hızlı şarj protokolüne de sahip olduğu için diğer markalarla da uyumlu hale geliyor.

Xiaomi imzalı 20W’lık şarj cihazı beyaz renge sahip olmasının yanında bir de 43.8 gramlık bir ağırlığa sahip. Tahmin edileceği üzere ilk olarak Çin’de satışa çıkacak olan cihaz 3 Kasım tarihinde satışa sunulacak.

https://shiftdelete.net/xiaomi-iphone-12-ile-uyumlu-sarj-cihazini-tanitti

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...