iOS 14.2, yüzden fazla yeni emoji ile yayınlandı

Share

iOS 14.2 güncellemesi yayımlandı. Yaklaşık 1 hafta önce sadece geliştiriciler ve halka açık olan teste (public beta) kaydolan kullanıcılar için hazırlanan GM sürümü iyi bir performans ortaya koydu.

Apple da bu sürüme güvendiğini ve iOS 14.2’nin artık herkese açık bir şekilde dağıtılması gerektiğini söyledi. İlgili yazılımın kapladığı alan 1.4 GB (modelden modele değişkenlik gösterebiliyor). Bu yazılımda neler var?

Bu sürüm ile beraber Apple imzalı tabletlere iPadOS 14.2 isimli bir güncelleme getirildi. iOS 12.4.9 isimli bir güncelleme de daha eski olan iPhone modelleri için yayımlandı.

Daha önce de belirttiğimiz gibi bu güncellemede 100’den fazla yeni simge (emoji) mevcut. Buna ek olarak kullanıcıların yeni duvar kağıtları da sunuluyor.

Bunun dışında MagSafe isimli kablosuz şarj aletinin iPhone 12 için hazırlanan deri kılıfa zarar vermesi de önlendi. Müzikseverlerin yakından tanıdığı Shazam isimli uygulama artık Denetim Merkezi ile entegre bir şekilde çalışıyor.

AirPods‘ın ve AirPods Pro’nun batarya ömrünü güçlendiren bir yazılım desteğine ev sahipliği yapan iOS 14.2 hakkında hazırladığımız yazıya yukarıdaki bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz. O yazıda bu güncellemenin hangi özelliklere sahip olduğu yazıyor.

iPadOS 14.2 güncellemesine baktığımızda da yeni emojilerin ve yeni duvar kağıtlarının kullanıcılara eşlik ettiğini görüyoruz. Duvar kağıtlarının hem parlak modda hem de karanlık modda kullanılabildiği öğrenildi. Ayrıyeten Büyüteç isimli uygulamanın insanları tespit edebildiği ve bunun LiDAR sensöri sayesinde yapılabildiği bildirildi.

iOS 14.2 güncellemesi

Bu özellikten yararlanabilen iPad modelleri şu şekilde: 12.9 inç iPad Pro (dördüncü jenerasyon) ve 11 inç iPad Pro (ikinci jenerasyon). Fotoğraf ve ve video çekimi konusunda artık daha yetenekli olan bu tabletlerde iPhone modellerinde görülen hataların aynısı meydana geliyordu.

https://shiftdelete.net/ios-14-2-guncellemesi-cikti-herkese-acik

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...