Volkswagen: Sonumuzun Nokia gibi olmasını istemiyoruz

Share

Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess, değişime ayak uydurma konusunda son derece titiz çalışmalar yürüttüklerini, şirket olarak Nokia ile aynı kaderi paylaşmak istemediklerini açıkladı.

Volkswagen’in patronu bugün piyasada başarılı olabilmek için sadece iyi otomobil üretmenin yeterli olmadığını aynı zamanda bu araçları dijital ekosisteme entegre etmenin gerekli olduğunu söyledi.

Volkswagen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess, Bloomberg ile yaptığı röportajda “bugün araba yapmak herhangi bir marka için işin sadece küçük bir parçası” ifadelerini kullandı.

Volkswagen CEO'su: Sonumuzun Nokia gibi olmasını istemiyoruz

İnsan taşımak işlevselliğin sadece bir parçası olacak

Deneyimli yöneticiye göre pazarda başarılı olmak için, tüm yeni modellerin dijital ekosisteme etkin bir şekilde entegre edilmesi ve akıllı telefonlar gibi sürekli internete bağlı olması gerekiyor.

Diess, insan ve eşya taşımanın yakında otomobillerin sunduğu işlevselliğinin yalnızca bir parçası haline geleceğini söylüyor, tıpkı telefon görüşmelerinin artık akıllı telefonların ana işlevi olmaması gibi.

Volkswagen CEO'su: Sonumuzun Nokia gibi olmasını istemiyoruz

Nokia’nın çöküşünü örnek gösterdi

Volkswagen, yeni dijital çağa uyum sağlayamayan Nokia ile aynı kaderi paylaşmak istemiyor. 62 yaşındaki Diess, Finli şirketi buna örnek olarak göstererek “yeterince hızlı değilseniz, hayatta kalamazsınız, bunu çalışanlarımıza hep söylüyorum” dedi.

Volkswagen, Nokia’nın yaşadıklarını yaşamamak için otomobilleri için kendi işletim sistemini geliştirmeyi düşünüyor. Şirket bunu sadece kendi içinde kullanmakla kalmayıp aynı zamanda rakiplerine de satmayı planlıyor.

Diess’e göre tüm bunlar -Avrupa’nın elektrikli araç sayısında lider olacağı da göz önüne alındığında-, Volkswagen’in dijital çağa en hazırlıklı şirketlerden biri olmasını sağlayacak.

https://www.donanimhaber.com/volkswagen-ceo-su-sonumuzun-nokia-gibi-olmasini-istemiyoruz--126600

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...