F1 2020 Türkiye GP kupası tanıtıldı

Share

Formula 1’de sezonun 14. yarışı olan DHL Türkiye Grand Prix’si için özel kupa hazırlandı. Intercity İstanbul Park tarafından özel olarak tasarlatılan şampiyonluk kupası Türk kültüründen izler taşıyor.

9 yıllık aranın ardından Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştirilecek Formula 1 yarışı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Bugün saat 11.00’de başlayan antrenman turlarıyla birlikte ilk adım atılmış oldu.

Türkiye’de gerçekleştirilecek Formula 1 yarışı kadar, bu yarışı kazanan pilota verilecek kupanın tasarımı da merak ediliyordu. Intercity İstanbul Park’ta sahibini bulacak kupanın tasarımı belli oldu. Intercity İstanbul Park tarafından özel olarak tasarlatılan şampiyonluk kupası Türk kültüründen izler taşıyor.

Metalik gri ve bronz renginde, 5 kilo ağırlığında ve 50 santimetre yüksekliğe sahip kupanın üzerinde Galata Kulesi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gibi İstanbul’un sembol yapılarının yanı sıra lale figürleri de yer alıyor. İstanbul yazısının özel olarak işlendiği kupanın üst bölümünde ise ay-yıldız bulunuyor.

https://www.donanimhaber.com/2020-f1-turkiye-gp-icin-hazirlanan-kupa-ortaya-cikti--126789

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...