Ömrümüzü telefon ekranına bakarak geçiriyoruz

Share

Telefonunuzun sizi uyarmak için kullandığı ekran saati uyarılarını takip ediyor musunuz?

Günümüzde çoğumuz günlük iş takip maillerinden sosyal medyaya, haber okumaktan bir şeyler izlemeye kadar çoğu aktiviteyi telefonlarımızla gerçekleştiriyoruz.

Geçtiğimiz günlerde WhistleOut tarafından yapılan araştırmaya göre ortalama bir Amerikalı hayatının 10 yılını telefon ekranına bakarak geçiriyor.

Gen-Z kitlesinin günde ortalama 3.7 saatini telefonla geçiriyor olması gelecekte bu sürenin artabileceği ihtimalini de söz konusu haline getiriyor.

Telefon ekranı ile olan ilişkinizi azaltmak isterseniz akıllı telefonunuzun sizin için ölçüm yapıp gerektiğinde uyarı veren ekran saati özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Facebook, Instagram gibi uygulamalar ise uygulama içerisinden size uyarılar gösterebiliyor. İşe Instagram’da scroll ederek geçirdiğiniz süreyi kısaltarak başlayabilirsiniz.

Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...