Samsung Galaxy Note serisi bu yıl sonlanabilir

Share

Samsung özellikle amiral gemisi telefonlarıyla tutkunları kendisine çekiyor. Yakın zaman önce Samsung’un 2021 yılında çıkartması planlanan 7 amiral gemisi telefonu sızdırılmıştı. Sızdırılan telefonlar arasında ”Note” serisinin olmaması dikkatleri çekmişti. Halen iddia olsa da Samsung Note serisi için yolun sonu görünüyor.

Samsung katlanabilir akıllı telefonları için daha fazla çalışma yapıyor gibi duruyor. Galaxy Z Fold 2’ye kıyasla önemli geliştirmeler sunması beklenen Galaxy Z Fold 3 için çanlar çalıyor. Telefonun 2021 yılında piyasaya sürülmesi beklenirken, Note serisiyle de vedalaşmak gerekiyor.

Karşımıza ilk olarak Eylül 2011’de çıkan amiral gemisi serisi Galaxy Note artık yeni bir model ile karşımıza çıkmayacak. Yakın zaman önce de ortaya çıktığı kadarıyla Galaxy S21 Ultra ile S-Pen desteği sağlayacak olan Samsung, Note serisinin yerine bu seri üzerinden kalem desteği sağlayacak.

Samsung-Note-serisi-icin-yolun-sonu-02

Bunun ötesinde yeni katlanabilir telefon modeli olan Galaxy Z Fold 3, söylenene göre 2021 yılının haziran ayında tanıtılacak. Bu haberlerin yer aldığı söz konusu rapora göre, Galaxy Z Fold 3 gibi bir cihazda S-Pen desteğinin varlığı mümkün olacak. Samsung bununla da yetinmeyecek ve ekran altı kamera teknolojisine cihazlarında yer verecek. Hatta bu teknolojiyi göreceğimiz ilk telefon da söylendiği kadarıyla Z Fold 3 modeli olacak.

Ana konumuza dönecek olursak; Samsung’un Note serisini sonlandırması oldukça üzücü. Zira yıllardır devam eden bu seri milyonlarca kişiye sesleniyordu. Bazı söylentilere göre, Galaxy Note 20 ve Galaxy Note 20 Ultra‘nın beklenen başarıyı yakalayamamış olması Samsung’un strateji değiştirmesine neden oldu ve bu sebeple Note serisi hayatımızdan çıkıyor.

https://shiftdelete.net/samsung-un-sevilen-serisi-icin-yolun-sonu-mu-geldi

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...