En gerçekçi ‘dijital insanı’ Douglas tanıtıldı

Share

ABD merkezli özel efekt şirketi Digital Domain, ilk otonom dijital insan olan Douglas’ı tanıttı. Fiziksel olarak, şirketin bilim insanı Doug Roble’un mükemmel bir dijital kopyası olan Douglas, kendi kendine hareket edebiliyor.

Şu anda geliştirme aşamasında olan Douglas, doğal ve kolay bir iletişim ile insan ile makine arasındaki bağı kuvvetlendiriyor. Yüz değiştirme kabiliyetine sahip olacak olan Douglas’ın 2021’de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

ABD’li özel efekt şirketi Digital Domain, ‘insanlarla makineler arasındaki gerginliği yok etmek’ sözüyle geliştirdiği ilk otonom dijital insan olan Douglas’ı tanıttı.

İnsana yakın hareketleriyle dijital gerçeklik sunan Douglas, fiziksel olarak şirketin bilim insanı Doug Roble’un mükemmel bir dijital kopyası olarak göze çarpıyor. Çok sayıda makine öğrenimi ve dijital alan ar-gesi kullanılarak yapılan Douglas, dil öğrenme yeteneği, insansı ifadeleri ve önceden konuştuğu insanları hatırlama gibi özellikleriyle insansı özellikler taşıyor.

Şu anda geliştirme aşamasında olan Douglas, doğal ve kolay bir iletişim sağlayarak insan ile makine arasındaki bağı kuvvetlendiriyor. Konuşmalarının çoğunu Alexa ve Siri gibi otonom şekilde yapabilen Douglas, herhangi bir sohbet botuna veya asistan sistemine bağlanabiliyor. Bununla birlikte verdiği cevaplarla gerçek zamanlı etkileşimler sunan Douglas, dostça bir yüze bürünebiliyor ve duygusal açıdan zeki cevaplar verebiliyor.

100 SAATLİK KAYIT SONUCUNDA GELİŞTİRİLDİ

Şirketin bilim insanı Doug Roble’un yaklaşık yüz saat çalışarak sesini ve mimiklerini kaydedilerek oluşturulan Douglas, toplanan verilerden sonra bir kişinin yüz saat içerisinde gösterebileceği bütün fiziksel ve duygusal aktiviteleri aynı şekilde ifade edebiliyor. Yüzünü de efekt ile değiştirebilen Douglas, farklı farklı sesler de çıkarabiliyor.

Digital Domain CEO’su Daniel Seah, “Douglas, otonom insan dünyasına daha piyasaya çıkmadan bile görülmemiş bir gerçekçilik düzeyi getirdi” ifadelerini kullanırken, “Digital Domain olarak kendimizi geliştirmeyi dürdürdükçe dijital insan yeteneklerini geliştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yüz değiştirme kabiliyetine sahip olacak olan Douglas’ın 2021’de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

NTV

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...