İnsanlık uzaylılara hazır değil

Share

İsrail Uzay Programı’nın eski başkanı Eshed “Uzaylılar kendilerini göstermek istemiyor çünkü insanlık buna hazır değil” açıklamasında bulundu.

Eshed’ın bu açıklamaları profesörün akıl sağlığının sorgulanmasına neden oldu.

Bilim kurgu filmlerinin değişmezi insanoğlu ile uzaylıların karşılaşmaması bir süredir bilimin de merceğinde. Bilim insanları yapılan onca çalışmaya rağmen bunu kanıtlar nitelikte bir bulguya ulaşamadı.

Ancak İsrail Uzay Programı’nın eski başkanı Prof. Haim Eshed’in açıklamaları konuyu bir kez daha gündeme getirdi.

İsrail Uzay Programı'nın eski başkanından 'uzaylı' iddiası - 3

1981’den 2010’a kadar İsrail’in uzay programının başında bulunan Eshed ülke basınına yaptığı açıklamada “Uzaylılar kendilerini göstermek istemiyor çünkü insanlık buna hazır değil” ifadelerine yer verdi.

Röportajında uzaylıların ABD Başkanı Donald Trump’la sessizlik anlaşması yaptığını iddia eden Eshed uzaylıların Mars’ta bir üssünün olduğunu öne sürdü.

İsrail Uzay Programı'nın eski başkanından 'uzaylı' iddiası - 5

“Bunları çıkıp 5 yıl önce söyleseydim, beni hastaneye yatırırlardı” diyen Eshed bu açıklamayı neden şimdi yaptınız sorusuna ise “Bugün kaybedecek hiçbir şeyim yok. Unvanlarımı ve ödüllerimi aldım, eğilimin değiştiği yurt dışındaki üniversitelerde saygı görüyorum” cevabını verdi.

Independent’ta yer alan habere göre, Eshed’ın bu açıklamaları profesörün akıl sağlığının sorgulanmasına neden oldu.

87 yaşındaki Eshed, kariyeri boyunca 20 İsrail uydusunun fırlatma işlemini yönetmiş, iki kez İsrail Güvenlik Ödülü’ne layık görülmüştü.

NTV

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...