Boston Dynamics, Hyundai’ye satıldı

Share

Hyundai, robot köpeği ile dikkat çeken şirket Boston Dynamics’i 921 milyon dolara satın aldığını duyurdu. İlk kez geçen hafta iddia olarak ortaya çıkan bu haber bugün resmiyet kazandı. Hyundai, robotik konusunda oldukça başarılı işlere imza atan Boston Dynamics’i bünyesine katarak şaşırttı. Çünkü bu satın alımın tam olarak neden yapıldığı bilinmiyor.

Boston Dynamics üç yılda 2. kez el değiştirdi

Boston Dynamics ilk olarak 2013 yılında Google tarafından satın alınmıştı. Tarihler 2017 yılını gösterdiğinde ise SoftBank çatısı altına giren Boston Dynamics, 2020’nin son ayında Hyundai bünyesine katıldı.

Hyundai-Boston-Dynamics-i-satin-aldi-00

Şirketin ünlü olduğu robot köpek Spot geçen yıl sınırlı sayıda üretilmişti. Az sayıda kişiye ulaşan Spot, Hyundai çatısı altında daha fazla kullanıcıya ulaşabilir mi? Bu sorunun cevabı önümüzdeki aylarda cevap bulabilir. Hyundai’nin Handle ve Atlas adlarında endüstriyel robotları da bulunuyor.

Hyundai-Boston-Dynamics-i-satin-aldi-00

Hyundai günümüzde yalnızca otomotiv sektöründe değil, zaman zaman farklı alanlara yaptığı yatırımlarla da biliniyor. Robotik alanına bu satın alma ile giriş yapan şirketin bir sonraki hamlesi merakla bekleniyor.

https://shiftdelete.net/hyundai-yaklasik-1-milyara-boston-dynamics-i-satin-aldi

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...