Türk Telekom CEO’sundan eSIM açıklaması

Share

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, İş Dünyası Söyleşileri kapsamında koronavirüs sürecinin gidişatı ve bugüne kadar olan etkilerinin yanı sıra eSIM hakkında açıklamalarda bulundu.

Fiziksel SIM karta ihtiyacı kaldıran ve ciddi avantajlar sunan eSIM teknolojisinin ülkemizde kullanıma sunulması merakla bekleniyordu. BTK‘nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayı sizlerle paylaşmış ve yakında ülkemizde kullanıma sunulacağını duyurmuştuk. Bu konudaki ilk girişim hatırlanacağı üzere Vodafone’dan gelmişti.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, AA’nın İş Dünyası Söyleşileri adlı programına konuk oldu ve yeni nesil teknolojiler hakkında açıklamalarda bulundu. Önal açıklamasında, eSIM konusunda Türk Telekom’un hazır olduğunu ve yakında kullanıma açabileceklerini açıkladı.

türk telekom eSIM

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA platformu ile Sağlık Bakanlığı’nın ‘Hayat Eve Sığar’ gibi uzaktan eğitim ve sağlık uygulamalarının geliştirme ve altyapı süreçlerine katkıda bulunduk.” şeklinde konuşan Türk Telekom CEO’su, diğer teknoloji çözümleri ve eSIM ile ilgili olarak sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bilişim çözümleri sağlayan iştirakimiz İnnova, Sağlık Bakanlığı’yla birlikte Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemini (FİTAS) çok kısa bir süre içinde geliştirerek kullanıma sundu. Eylül ayında, araç içi acil çağrı sistemi eCALL çözümümüzü devreye aldık, üreticilerle testlerimizi başarıyla gerçekleştirdik. Bir sonraki aşama olan eSIM için de hazır durumdayız. Yüklenici kurumun belirli düzenlemeleri tamamlamasını bekliyoruz. Çok yakında eSIM’i de yerli teknolojiyle dijitalleştireceğimiz yeni nesil araçlarda tecrübe etmeye başlayacağız.”

https://shiftdelete.net/turk-telekom-ceo-sundan-e-sim-aciklamasi

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...