Pantone’nin 2021 ilham kaynağı cesaret!

Share

Her yıl tek bir renk belirleyen Pantone Renk Enstitüsü, 2021 için birbirinden bağımsız iki rengi, Ultimate gri ve Illuminating güneş sarısını bir araya getirerek güneş ışığının umudundan ve grinin dayanıklı cesaretinden ilham alıyor.

2020’nin her açıdan farklı ve “unutulmaz” bir yıl olmasına Pantone Renk Enstitüsü’nden de bir yanıt geldi. Enstitü, “hem kalıcı hem de moral veren bir güç ve umut mesajı veren renklerin evliliği” açıklamasıyla birbirinden bağımsız iki rengi, Ultimate gri ve Illuminating güneşli sarısını 2021’in renkleri olarak belirledi.

Pantone daha önce 2016’da da iki renk seçimine gitmiş, Rose Quartz(soluk pembe) ile Serenity(bebek mavisi) ile yılın renklerini duyurmuştu. Geride bıraktığımız yılın olağanüstü koşulları enstitünün bu seneki seçimleri üzerinde de etki sahibi oldu. Enstitünün birbirinden farklı bu iki rengi bir araya getirmesinin arkasında elbette büyük bir mesaj var.

Kayaların, kumsaldaki çakılların, binaların rengi olan Ultimate gri, güç ve dayanıklılığı ifade ederken, Illuminating’in güneşli sarısı umut, neşe ve pozitifliğe karşılık geliyor. Dünyayı etkisi altına alan salgın, Black Lives Matter protestolarından etkisinde seçilen birbirinden bağımsız bu iki renk “dayanıklılık” ve her şeye rağmen “umudu” temsil ediyor.

Pandemi yalnızca bu yılın renk seçimlerinde değil, ayrıca ekibin çalışma sürecinde de etkili oldu. Önceki senelerde renk trendlerini araştırmak için seyahatler edip belirleyen araştırmacılar bu sene daha fazla çevrimiçi araştırma ve işbirlikleri yaparak trendi belirlediler.

Zamanın kültürünü yansıtma amacıyla her sene yılın rengini seçen enstitü, olasılıklarla ve yeni umutlarla dolu 2021’i karşılamaya hazırlanırken, dünyanın “yeniden açılmasına” duyduğu umudu ve tünelin sonundaki “ışıkla” bir bağlantı kuruyor. Prada, Gucci, Balmain ve Givenchy’nin 2021 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarında da görülen Ultimate Gri ve Illuminating Sarı eşleşmesi kıyafet dolaplarımızdan, zihinlerimize güneşli günlerin pozitif etkisini getirmeyi umut ediyor.

Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...