iPhone 13 üretimi sekteye uğramayacak

Share

iPhone 12 için yaşanan stok problemlerinden sonra analistler iPhone 13 üretimi hakkında bilgiler paylaşmaya başladı. Apple dünyasına dair yaptığı birçok analizle dikkat çeken Ming-Chi Kuo, iPhone 12 ve iPhone 13 arasında büyük fark olacağını kaydetti.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, teknoloji dünyasına da büyük etki yapmış durumda. Öyle ki bazı ürünlerin üretimi ve tedariki yapılamaz hale geldi. Bunun son örneği de iPhone 12 için yaşandı. Çünkü kısıtla sayıda olan iPhone 12 stoku, satışa çıkar çıkmaz hızla tükendi.

Gelecek model hakkında analizlerini paylaşan Kuo, iPhone 12 modelinin koronavirüs salgını nedeniyle piyasaya daha geç sürüldüğüne dikkat çekti. Ancak bu durumun iPhone 13 için geçerli olmayacağını da belirtti. A15 işlemci ile gelmesi beklenen modelin seri üretimi için Apple’ın, normal zaman dilimine döneceğini aktardı.

iPhone 13 üretimi hakkında yapılan bu yoruma dayanak olarak, iPhone 12 için üretim süreci gösteriliyor. Her yeni iPhone modelinin eylül ayında üretilmeye başlandığı biliniyor. Bu bir gelenek haline gelmiş durumda. Ancak iPhone 12 üretiminin eylül ayında başlamadığı, bununla birlikte modelin tanıtımının ekim ayına ertelendiğine dikkat çekildi. Bu durumun sonucunda da iPhone 12 ile iPhone 12 Pro 23 Ekim’de ve iPhone 12 mini ile iPhone 12 Pro Max 13 Kasım tarihinde piyasaya sunuldu.

Koronavirüs salgının önümüzdeki sene bitmesi ya da azalmasıyla birlikte iPhone 13 üretiminin ve tedarikinin alışılmış gibi olacağı belirtiliyor. Ancak salgının sona ereceği tarih için net bir tahmin bulunmuyor.

https://shiftdelete.net/iphone-13-uretimi-icin-ilk-bilgiler-geldi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...