Bitcoin 22 bin doları gördü!

Share

Bitcoin değeri tekrar zirveyi gördü. Kripto para birimleri arasında en dikkat çeken birimlerden biri olan Bitcoin, kendine ait en yüksek değer rekorunu tazeledi. Herhangi bir kuruluşa bağlı olmayan para birimi ilk olarak 2009’da hayata geçmişti. Yıllar içinde artış yaşayan değer nedeniyle de birçok yatırımcı Bitcoin’e yöneldi.

Bitcoin de yatırımcılarını memnun etti. Çünkü son 1 ay içinde yüzde 18,18 oranında değer artışı yaşandı. Bu değer artışı içinde tarihteki en yüksek nokta rekoru da tazelendi. Yükselişin ardından yatırımcıların Bitcoin talebinin devam ettiği belirtiliyor.

ün içinde yapılan işlemlerle birlikte 1 Bitcoin’in 22 bin dolara kadar yükseldiği belirtildi. Kullanıcıların kripto para birimlerine olan talebinin de bu değeri iyice artırdığı aktarılıyor. Ancak kripto para biriminin yıl içinde büyük değer düşüşleri de yaşadığını belirtmekte yarar var.

Bitcoin değeri için ortaya çıkan düşmelerin ardından değerin zirve yapması da dikkat çekti. Birçok firmanın da yatırım amaçlı Bitcoin satın aldığı belirtilirken, büyük ölçekli varlık yöneticilerinin portföy yönetimini Bitcoin’e dönüştürdüğü belirtiliyor. Bu da yüksek satın alımı oluştururken, Bitcoin’in değerini artırıyor.

Kripto para biriminin son zirve noktası 20 bin dolar ile 2017’de görülmüştü. Ancak bir sonraki yıl değer 3 bin dolar aşağıya çekilmişti.

Şimdi görülen seviyenin de Bitcoin için bir kilometre taşı olduğu belirtiliyor. Önde gelen sermaye kuruluşları S&P Global ve Cboe Global gibi firmaların, 2021 yılı içinde kripto para endeksi başlatacakları belirtiliyor.

https://shiftdelete.net/bitcoin-degeri-tarihteki-en-ust-seviyede

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...