Porsche 911 GT3 Cup

Share

Porsche 911 modellerine bir yenisi eklendi. Alman üretici, pistler için hazırladığı GT3 Cup’ın yeni neslini tanıttı. Aracın yol versiyonununsa önümüzdeki haftalarda ortaya çıkması bekleniyor.

992 ailesinin genişleyen gövdesine sahip olan otomobilin ön bölümünde yeni hava çıkış ve girişleri yer alıyor. Yol otomobilinde de yer alacak bu detaylar haricinde genişletilmiş çamurluklar ve arka çamurluklar önüne eklenen hava girişleri dikkat çekiyor.

Arka bölümü eskisinden 28 mm daha geniş olan otomobilin bu kısmı oldukça sade bir tasarım sunuyor. Üstten sabitlenen dev spoiler, merkezi egzoz çıkışları, büyük difüzör ve kaput üzerinde yer alan sabit spoiler yol aracında da yer alacak. Camları polikarbon panellerle değiştirilen otomobilin gövdesinin %70’i alüminyumdan üretilmiş.

İç mekanda da değişim yaşayan otomobil artık çok daha büyük bir dijital gösterge paneline sahip.Üst bölümü kesilmiş direksiyon simidiyse çok daha küçük. Büyük bölümü karbon fiber olan kabinde kumandaların çoğu direksiyon üzerinde. Yarış koltuğu ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri de standart donanımda.

Kaputu altında atmosferik emişli, 4 litre hacimli, 6 silindirli Boxer motor bulunan otomobil 510 beygir güç, 470 nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli sıralı şanzımanla donatılan otomobilin yarıştığı seriye göre üç farklı egzoz sistemi seçeneği bulunuyor.

https://onurkoray.blogspot.com/2020/12/porsche-911-gt3-cup.html

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...