Xiaomi hedeflediği 100 milyar dolar piyasa değerine ulaştı

Share

2018 yılında hedef olarak 100 milyar dolar piyasa değerine ulaşmak olarak belirleyen Çinli şirket Xiaomi, hedefine geç de olsa ulaştı.

İki yıl önce ortalama bir piyasa değerine sahip olan Xiaomi CEO’su Lei Jun, şirket için bir hedef belirlemişti. Toplam 100 milyar dolar piyasa değerine ulaşmaya göz diken şirket, iki yıl sonra bu hedefine ulaştı.

Şirketin hisseleri, Çarşamba günü Hong Kong’da yeni bir rekor kırarak yüzde 9.1’e kadar yükseldi ve Hang Seng Endeksi‘nde 100 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine sahip 13. hisse senedi yaptı. Günü, 103 milyar dolar piyasa değeriyle kapattı.

xiaomi 100 milyar dolar piyasa değeri

Gelir payına en önemli katkıyı yapan akıllı telefonları ile bu başarıyı elde eden Xiaomi, bu hedefi koyduğu dönemde hisseleri 17 dolardan işlem görüyordu ve piyasa değeri yaklaşık 60 milyar dolar civarındaydı.

Xiaomi ayrıca Kasım ayında son iki yıl içerisindeki en hızlı çeyrek büyümesini açıkladı. Firmanın kazancı da tahminlerin üzerinde seyretti. Böylece firma hedefine tahmininden yıllar sonra da olsa ulaşmayı başardı.

https://shiftdelete.net/xiaomi-hedefledigi-piyasa-degerine-ulasti

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...