F1 2020 sezonunun en iyi yarışı Türkiye GP seçildi

Share

Formula 1’in resmi internet sitesinde yapılan ankete göre 2020 yılının en iyi yarışının sonuçları açıklandı. Ortaya çıkan sonuçlara göre yılın en iyi yarışı Türkiye Grand Prix oldu.

Bu yılın Türkiye Grand Prix yarışı olaylara damga vurmuştu. 9 yıl aradan sonra takvime dahil olan Türkiye Grand Prix’i yağmurun altında gerçekleşmişti ve izleyiciler açısından oldukça heyecanlı ve sürprizlerle dolu bir yarış oldu.

Yılın en iyi yarışı olmasından en büyük nedenlerinden belki de meşhur 8. Virajda hızını kesmeden dönecekleri gibi açıklamalar yapan pilotlar antrenman turlarında spin atmadan duramadılar. Sürpriz şekilde sıralamaların gerçekleştiği yarışta Pembe Mercedes lakaplı Racing Point takımından Lance Stroll kariyerinde ilk defa pole pozisyonunu almıştı. Yarışın son turlarına doğru yaptığı akıl dolu atakla uzun sürenin ardından Ferrari’nin sürücüsü Sebastian Vettel podyumda kendisine üçüncü sırayı almıştı. Pembe Mercedes takımından Sergio Perez podyumun ikinci basamağında kendisine yer bulmuştu.

F1 Türkiye GP

9 yılın ardından sonra İstanbul Park’ta izleyicileri sadece bu olaylar beklemedi. Yağmurun bastırmasıyla birlikte yarışın durakladığı ve pistin kurumasıyla birlikte Mercedes’in Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton, kariyerinde 7. şampiyonluğuna ulaştı ve F1 tarihinde en çok şampiyonluk kazanan ikinci pilot olarak tarihe adını yazdırdı.

https://shiftdelete.net/f1in-en-iyi-yarisi-turkiye-gp-secildi

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...