2021 Honda City Türkiye fiyatı açıklandı

Share

Yeni Honda City Türkiye fiyatları düzenlenen etkinlikle birlikte açıklandı. İşte Japon üreticinin bu yıl ülkemize getireceği 3 modelden biri olan yeni City’nin fiyatı ve özellikleri…

Bir yılı aşkın süre önce beşinci nesline geçiş yapan Honda City, Türkiye’de yeniden şansını deneyecek. 11 Eylül’de showroom’larda yerini alması beklenen Honda City 2021 fiyatı bugün belli oldu.

Aramıza yeniden katılan Honda City, Türkiye’de Elegance ve Executive adı verilen iki farklı donanım seviyesiyle tercih edilebilecek. Honda City fiyatı 219.000 TL seviyesinden başlayacak. Kaputun altında ise sadece 1.5 litre i-VTEC motor ve CVT şanzıman ikilisini göreceğiz. 121 beygir güç ve 145 Nm tork üreten bu motor, CVT kombinasyonuyla 10.5 saniyelik 0-100 km/s hızlanmasına ve 6.2 lt/100 km yakıt tüketimine imkan veriyor.

Versiyon Fiyat
Honda City Elegance 219.000 TL
Honda City Executive 229.000 TL

Honda City’nin boyut olarak selefine göre 113 mm uzadığını ve 53 mm genişlediğini görüyoruz. Aracın boyu uzamasına rağmen aks mesafesi (2589) kısalmış. Fakat Japon üretici, yeni Honda Jazz ile aynı platformu paylaşan B segment sedanın selefine göre daha ferah ve konforlu bir kabine sahip olduğunun altını çiziyor.

Honda City’nin her iki versiyonu da standart olarak 16 inç alaşım jantlarla geliyor. Bunun yanı sıra LED aydınlatma grubu (far, stop, sis) da standart donanımlar arasında. İç mekandaysa 8 inç renkli ve dokunmatik ekrana sahip multimedya sistemi bulunuyor. Söz konusu sistemde Android Auto ve Apple CarPlay desteği de mevcut. Bunun yanı sıra Honda City’nin üst paketinde hız sabitleme sistemi ile anahtarsız giriş ve çalıştırma gibi özellikler de göreceğiz.

https://www.donanimhaber.com/2021-honda-city-turkiye-fiyati-ve-ozellikleri--138406

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...