Konsollardaki gümrük vergisi oranı azaltıldı

Share

Yeni nesil konsol almayı düşünenlere müjde. Konsollardaki gümrük vergisi oranı düşürüldü. Daha önce yüzde 50 oranında uygulanan ilave gümrük vergisi, yeni yılda yüzde 20 oranında uygulanacak.

Oyun konsollarına uygulanan yüzde 50 ilave gümrük vergisi, 2021’de yüzde 20 oranında uygulanacak. Gümrük vergisinin kalkmasını bekleyenler için güzel bir haber olmayabilir ancak gümrük vergisi oranı düştüğü için yeni nesil konsol fiyatları düşecek. Sony ve Microsoft’un yakında fiyat güncellemesi yapması bekleniyor.

Karar Resmi Gazete’nin bugünkü 3. mükerrer sayısında yayımlanarak resmiyete kavuştu. İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Karar’a göre (Karar Sayısı: 3351) 1 Ocak 2021’den itibaren video oyun konsollarına yüzde 20 vergi uygulanacak.

Türkiye, yüzde 50 oranındaki gümrük vergisi nedeniyle yeni nesil konsolların en pahalıya satıldığı birkaç ülkeden birisiydi. PlayStation 5 8299 TL, Xbox Series X 8299 TL’ye ve Xbox Series S 5399 TL’ye satılıyordu.

https://www.donanimhaber.com/mujde-konsollardaki-gumruk-vergisi-orani-azaltildi--128436

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...