Discovery Plus Türkiye’ye geliyor

Share

Ülkemizde hizmet veren streaming servislerine bir yenisi daha katılıyor. Geçtiğimiz yıl İngiltere ve Hindistan’da açılan Discovery+ yakında Vodafone üzerinden Türkiye’ye de gelecek.

Küresel medya devi Discovery’nin yeni streaming servisi Discovery+’ın yakında Türkiye’ye de geleceği açıklandı. Bu ay ABD’de servise sunulan servis önümüzdeki süreçte Vodafone üzerinden Türkiye’de de servise sunulacak. Variety’de yer alan haberde, yeni servis için Discovery ve Vodafone’un, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 12 Avrupa ülkesi için anlaşmaya vardığı açıklandı.

Yapılan açıklamalara göre Discovery+ servisi Türkiye, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, Romanya, Portekiz, Yunanistan, Çek Cumhuriyet, Macaristan, İrlanda ve İzlanda’da da 100 milyondan fazla Vodafone TV, Vodafone genişbant ve Vodafone mobil abonelerinin hizmetine sunulacak. Servisin ülkere göre farklılık gösterecek şekilde 2021 veya 2022’de yayına başlayacağı belirtildi. Türkiye özelinde tam olarak ne zaman hizmete açılacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Discovery+’ın ülkemizdeki fiyatı konusunda şu an için bir bilgi verilmiş değil. ABD’de 5 dolar, Hindistan’da ise 99 rupi (10 TL) fiyatı vardı. Türkiye’de de muhtemelen uygun bir bölgesel fiyatlandırmayla hizmete sunulacaktır.

Yeni yayın servisi 'Discovery Plus' Türkiye'ye geliyor

Discovery+ neler sunuyor?

Discovery+ servisi Discovery şirketinin tüm içeriklerini ve daha fazlasını bir araya getiriyor. Discovery Channel, Discovery Science, DMAX gibi kanallar haricinde TLC, Food Network, Animal Planet, Eurosport ve Travel Channel gibi kanalların içerikleri de Discovery+ servisine dahil olacak. Discovery ayrıca şu anda servise özel olarak orijinal içerikler de hazırlıyor.

Discovery+’ın Türkiye’de tam olarak nasıl bir kütüphaneye sahip olacağını şu anda elbette bilemiyoruz. Servis daha çok belgesel, doğa, otomotiv, yemek, seyahat ve Reality TV gibi alanlara odaklanacak. Şu anda ayrıca 50 farklı Discovery+ özel yapımı da ABD, Hindistan, İngiltere gibi bölgelerde izlenebiliyor. Discovery son olarak 2021 Tokyo Olimpiyatları’nın da Avrupa’da Discovery+’ta izlenebileceğini söyledi.

https://www.donanimhaber.com/yeni-yayin-servisi-discovery-plus-turkiye-ye-geliyor--128543

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...