Elon Musk: WhatsApp yerine Signal kullanın

Share

Elon Musk, ‘Signal kullanın’ dedi ortalık karıştı. Dünyanın en zengin insanı ünvanına kısa süre önce kavuşan Elon Musk, Twitter’ı da aktif bir şekilde kullanıyor. Burada yaptığı paylaşımlar ile de gündemde kalmayı başaran Musk, yakın zaman önce attığı ‘Signal kullanın’ tweet’i ile dikkat çekti.

WhatsApp’ın veri kullanımı için kullanıcılardan Facebook iznine tabii tutulacak olması sosyal medyanın kaynayan gündemiyken Musk, çok da bilinmeyen bir mesajlaşma uygulaması olan Signal’i önerdi.

Signal kullanın şeklinde yaptığı Twitter paylaşımı sonrası hem uygulamaya yoğun bir talep yaşandı hem de yatırımcılara gün doğdu. Ancak işler yatırımcılar noktasında biraz karışmış görünüyor.

Elon Musk ‘Signal’ verdi hisseleri uçtu

Mesajlaşma uygulaması olan Signal’e yatırım yaptığını düşünün binlerce yatırımcı, yanlışlıkla Signal ile ilgisi olmayan bir şirkete yatırım yaptı. Signal Advance adı verilen şirket 0.60 dolardan işlem görüyordu ancak yatırımcıların yüklenmesiyle birlikte mesajlaşma uygulamasıyla bağlantısı olmayan şirketin hisseleri 2 gün içinde yüzde 100’ün üzerinde değer kazandı.

Signal Advance adı verilen şirketin bu Twitter paylaşımı sonrası 0.60 dolar olan değeri kısa süre içende 3.60’ın üzerini gördü. Signal Advance ise ABD merkezli bir başka teknoloji şirketi olarak kayıtlara geçiyor. Söz konusu şirketin hisse değeri en fazla 10.00’a kadar yükseldi.

Elon Musk Signal-00

Mesajlaşma uygulaması olan Signal ise yaşanan kullanıcı patlamasına karşılık bazı sorunlar yaşadığını Twitter üzerinden duyurmuştu. Binlerce kişinin mobil cihazlarına girmeyi başaran bu uygulama Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirildi.

Özgür ve açık kaynaklı bir mesajlaşma uygulaması olan Signal ile sesli ve görüntülü aramalar gerçekleştirebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra gruplar oluşturabiliyor ve dosyaları, sesli mesajları, görselleri, videoları karşı tarafa gönderebiliyorsunuz. Yani Telegram ve WhatsApp gibi bir uygulama olduğunu söylemek mümkün.

https://shiftdelete.net/elon-musk-signal-verdi-hisseleri-uctu

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...