Eski iPhone’lara iOS 12.5.1 coronavirus bildirim güncellemesi geldi

Share

Apple, mevcut iPhone modellerinde iOS 14 güncellemesi ile yoluna devam ederken, eski cihazları ihmal etmiyor. Bu kapsamda iOS 12.5’in yayınlanmasından yaklaşık 1 ay sonra iOS 12.5.1 güncellemesi kullanıcılara sunuldu. Apple normal şartlarda eski telefonları için yayınladığı güncellemelerde herhangi bir özelliğe yer vermiyor.

iOS 12.5.1 güncellemesi COVID-19 bildirim sorununu çözüyor

Ancak tüm dünyayı kasıp kavuran salgın için kullanıma sunulan COVID-19 Maruz Kalma Bildirimleri, iOS 12.5 ile eski modellere de getirildi. Yeni yayınlanan bu güncelleme ise bu özellikte tespit edilen bir hatayı çözüme kavuşturuyor.

Eski iPhone’lar için güncelleme yayınlandı

Bunun dışında cihazlarda tespit edilen diğer sorunlara odaklanılmış durumda. Eski modellerde iOS ve iPadOS ayırımı olmadığı için iPhone’ların yanı sıra iPad modellerini de kapsıyor.

Peki eski olarak adlandırdığımız cihazlar hangisi? İşte iOS 12.5.1 güncellemesini alan telefon ve tabletler;

– iPad Air
– iPad mini 2
– iPad mini 3
– iPhone 5s
– iPhone 6
– iPhone 6 Plus
– iPod Touch 6. nesil

Bu cihazlardan birisine sahipseniz, güncellemeyi yüklemek için tek yapmanız gereken Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip etmek.

https://shiftdelete.net/eski-iphone-lar-icin-ios-12-5-1-cikti

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...