Fahrettin Koca canlı yayında coronavirus aşısı oldu

Share

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Çin’de üretilen koronavirüs aşısına acil kullanım onayı vermesinin ardından, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri canlı yayında aşı oldular.

Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklama yapan Bakan Koca, yarından itibaren sağlık çalışanlarını aşılanmasına başlanacağını duyurdu. Fahrettin Koca, daha sonra Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleriyle birlikte Ankara Şehir Hastanesi’ne geçti ve Bakan Koca ile beraberindekiler koronavirüs aşısı oldu.

Koca, “Bugün itibarıyla testler tamamlandı. Ülkemize gelen her aşı için bu güvenlik testleri rutin olarak yapılmaktadır. Bildiğiniz gibi daha önce acil kullanım onayı vermek üzere değerlendirme yapabilmek için faz-3 çalışması ülkemizde devam eden aşının sonuçlarını talep etmiştik. Bugün akşam saatlerinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz kurumu aşıya acil kullanım onayı verdiğini duyurmuştur.” dedi.

‘Aşının başkasında kullanılması mümkün değil’

Aşılama programının son derece şeffaf yürütülmesinin en büyük öncelikleri olduğunu belirten KOca Aşıların üzerinde bulunan karekod sebebiyle ismine tahsis edilen kişi dışında aşının kullanılması mümkün değildir” diye konuştu.

Koca “Tedarik planına uygun şekilde aşılanacak kişiler kendilerine sıra geldiğinde haberdar olacaklar ve randevu alarak aşılarını olmaya gideceklerdir. Aşı çalışmalarında vatandaşımızı motive edecek devlet büyüklerimizin de aşılanmasını Bilim Kurulu yararlı buldu. Devlet büyüklerinin aşılanması örnek teşkil edecektir” ifadelerini kullandı.

BBC

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...