Sağlık Bakanlığı’ndan yeni uygulama: Aşıla

Share

Doktor ve sağlık personelleri için geliştirilen AŞILA uygulaması ile aşı randevularının takibi, yapılan aşıların ve tarihinin takibi, randevu hazırlama gibi işlemler yapılabiliyor.

Mart ayından bu yana dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgını için hızlı bir şekilde aşılama süreci başladı ve ülkemizde de kısa süre içerisinde bu sürecin başlaması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı süreci yönetebilmek için yeni bir uygulama geliştirdi.

Sağlık Bakanlığı yeni AŞILA uygulamasını duyurdu

AŞILA nedir?

AŞILA adı ile geliştirilen yeni uygulama Hayat Eve Sığar uygulamasından farklı olarak aşılama sürecinin takip edilmesini amaçlıyor. Doktor ve sağlık personelleri bu uygulama ile aşılama takibini yapabilecekler.

Aile Hekimi, Hekim ve Sağlık Personeli şeklinde giriş kategorileri olan AŞILA uygulaması son kullanıcıya hitap etmiyor. Vatandaşlar aşılama sürecini e-Nabız ve SMS üzerinden takip edecekler.

AŞILA uygulamasında aşı randevularının takibi, yapılan aşıların ve tarihinin takibi, randevu hazırlama, kişinin aşıya uygun olup olmadığını takip etme ve çeşitli istatistikler yer alıyor. Uygulamanın sayfasında ise çeşitli döküman ve videoları bulmak mümkün.

Uygulama henüz mobil mağazalarda mevcut değil. Sağlık Bakanlığı’nın ilgili sitesine mobil cihazlardan giriş yaparak indirilebiliyor. iOS tarafında ise bazı ayarların yapılması gerekiyor.

https://www.donanimhaber.com/saglik-bakanligi-yeni-asila-uygulamasini-duyurdu--128836

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...