Telegram 500 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Share

Son 72 saatte 25 milyon kullanıcı kazanan Telegram toplamda 500 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştı. Tartışmalı dönemde platform daha da kullanıcı kazanacak gibi görünüyor.

WhatsApp platformunun yeni gizlilik sözleşmesindeki bazı konular nedeniyle bir anda gündeme oturması rakip iletişim platformlarının işine yaradı. Signal ve BiP gibi Telegram da yüksek bir indirme trafiği yaşıyor.

Son 1 haftadır WhatsApp’ın zorunlu olarak kişisel verileri Facebook ile paylaşmasını sağlayan yeni gizlilik sözleşmesi tartışma konusu oluyor. Bundan rahatsız olan kullanıcılar da birbiri ardına alternatif platformlara geçiyor.

Zaten sosyal medyada sık sık kullanıcıların bütün rehberlerinin Telegram’a geçtiğine dair bildirim aldıkları gündeme geliyordu. Son 72 saatte 25 milyon kullanıcı kazanan Telegram toplam 500 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.

Kullanıcı verilerinin gizliliğine son derece önem verdiğini vurgulayan Telegram platformunda tekli ve grup sohbetler, tek yönlü iletişim kanalları, gizli sohbet odaları, 2GB’a kadar dosya gönderme, güçlü yönetici özellikleri yaygın bot kullanıcı desteği gibi özellikler yer alıyor.

https://www.donanimhaber.com/telegram-500-milyon-aktif-kullanici-sayisina-ulasti--128865

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...