Elektrikli Hyundai Ioniq 5’in ilk resmi görselleri paylaşıldı

Share

Önümüzdeki ay tanıtılması beklenen Ioniq 5’in tasarımı ve özellikleri yavaş yavaş açığa çıkıyor. Koreli üretici bu süre zarfında paylaştığı ipucu görselleriyle heyecanı diri tutmaya çalışıyor.

Koreli otomotiv devi Hyundai, geçtiğimiz aylarda yeni nesil elektrikli araçlarını Ioniq markası altında piyasaya süreceğini duyurmuş, ilk modelin ismini de Ioniq 5 olarak açıklamıştı.

Ioniq 5, 2019 yılında tanıtılan 45 concept isimli çalışmanın seri üretim versiyonu olarak karşımıza çıkacak. Önümüzdeki ay tanıtılması planlanan Ioniq 5’in tasarımı hakkında ipuçları veren yeni görseller paylaşıldı. Otomobilin tasarımına baktığımızda Hyundai’nin ürün gamındaki modellere benzemediğini görüyoruz. Geçmişteki açıklamalarında yeni elektrikli araçlarının tasarımında esaslı bir değişim yapacağını söyleyen Koreli marka bu sözünü tutmuş gibi görünüyor.

Ioniq 5’in tasarımına baktığımızda genel anlamda keskin çizgilerin hakimiyetini görüyoruz. Piksellerden esinlenerek tasarlanan ince ön-arka aydınlatmalar elektrikli otomobilin en dikkat çekici tasarım detayları arasında. Ayrıca Hyundai modellerinde ilk kez ön kaput yüzeyi tamamen kaplayacak ve tekerleklere kadar uzanacak biçimde tasarlanmış. Koreli marka bu tasarımın panel boşluklarını asgari düzeye indirdiğini ve daha temiz bir görüntü sağladığını belirtiyor.

Hyundai, elektrikli otomobili Ioniq 5'in ilk resmi görsellerini paylaştı

Tasarımın devamında tamamen kapalı bir panel şeklinde tasarlanan ön panjur karşımıza çıkıyor. Yanlarda geleneksel aynalar yerine kameralar kullanılmış. Fakat kanunlar her ülkede farklı olduğu için bu özelliğin opsiyon olarak sunulması muhtemel. Bunun yanı sıra otomobilin aerodinamik yapısına katkı sunacak şekilde tasarlanan 20 inçlik çift tonlu jantlar da dikkat çekiyor.

Görsellerin yanı sıra paylaşılan kısa teaser videoları da Ioniq 5’in sahip olacağı özellikler hakkında ipuçları veriyor. Buna göre otomobilde “Vehicle to Load” teknolojisine yer verilecek yani Ioniq 5 müşterileri ihtiyaç halinde otomobilini güç kaynağı olarak kullanabilecek. Ayrıca Ioniq 5’te ultra hızlı şarj özelliği bulunacak. Araç bu sayede 5 dakikalık şarj ile WLTP’ye göre 100 kilometre yol kat edebilecek.

https://www.donanimhaber.com/hyundai-elektrikli-otomobili-ioniq-5-in-ilk-resmi-gorsellerini-paylasti–128887

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...