Trump, Xiaomi’yi kara listeye aldı

Share

ABD’nin Huawei’ye uyguladığı sert ambargo halen etkisini sürdürürken, görevini devretmesine günler kalan ABD Başkanı Donald Trump, Çinli şirket Xiaomi ve bazı şirketlerin kara listeye alındığını açıkladı.

ABD – Huawei arasındaki gerilimde ortaya çıkan sonuçları halen hafızalardaki yerini koruyor. Görevindeki son günlerini yaşayan ABD Başkanı Trump gündeme bomba gibi düşen bir karara daha imza attı.

Reuters’ın haberine göre Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, Trump yönetimi tarafından Çin ordusu ile bağlantısı olduğu iddia edildiği için kara listeye eklendi. Kara listeye Xiaomi dışında Çin merkezli ticari uçak şirketi COMAC ve 8 diğer şirketin de eklendiği belirtildi.

Şirketler, ABD’li yatırımcılarını 11 Kasım 2021’e kadar kara listeye alınan firmalardaki varlıklarını elden çıkarmaya yönlendirecek. Böylece Çin merkezli şirketler yeni bir ABD yatırım yasağına tabi tutulacak.

Trump’ın Xiaomi’yi eklediği kara liste, Huawei’ye uygulanan ambargodan farklı özellikler taşıyor. Yaklaşık 5 gün sonra görevi teslim alacak yeni ABD Başkanı Joe Biden’in Çin merkezli şirketlere uygulanan yaptırımlar için nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

https://shiftdelete.net/abd-baskani-trump-xiaomiyi-kara-listeye-aldi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...