Signal 24 saatlik kesintinin ardından geri döndü

Share

24 saatten uzun süren bir kesinti yaşayan şifrelenmiş mesajlaşma uygulaması Signal, yeniden kullanıma açıldı. Ayrıca firmanın yeni kayıtlarda büyük bir artış yaşadığı da belirtildi.

Bir diğer mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın kullanım koşullarında değişikliğe gideceğini açıklamasının ardından birçok kişi gizlilik konusunda endişe duyarak daha sıkı politikalara sahip uygulamalara yöneldi. Bu uygulamalardan biri olan Signal, özellikle milyarder iş insanı Elon Musk’ın tavsiyesiyle de bir hayli ilgi gördü. Tüm bu olayların ardından popülerliği artan uygulama 15 Ocak Cuma günü bazı teknik zorluklar nedeniyle devre dışı kaldı.

Ancak firma, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada söz konusu sorunun çözüldüğünü belirtti. Tweette yaşanan soruna tam olarak neyin sebep olduğu belirtilmezken, bazı kullanıcıların sohbetlerinde hala hata mesajları alabileceği de ifade edildi. Yaşanan kesintinin uygulamanın güvenliğine herhangi bir etki yaratmadığı ve diğer sorunların da sonraki güncellemelerde düzeltileceği de kullanıcılara aktarıldı. Ayrıca kesinti sırasında Signal çalışanlarının en yüksek trafik seviyelerinin üstesinden gelmek için olabildiğince hızlı çalıştığının altı çizildi.

Bu arada kullanıcılara hata mesajlarını manuel olarak temizlemek için iki yol önerildi. Android kullanıcılarına sağ üst köşedeki menüye dokunmaları ve güvenli oturumu sıfırla seçeneğini seçmeleri, iOS kullanıcılarına ise oturumu sıfırla düğmesine basmaları tavsiye edildi.

https://shiftdelete.net/signal-24-saatlik-kesintinin-ardindan-geri-dondu

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...