Honor, Google servislerini içeren yeni seri üzerinde çalışıyor

Share

Huawei, 2019 yılının ortasından beri ABD-Çin ticaret savaşı ile uğraşıyor. Halen katı ambargolara maruz kalan şirket, alt markalarından Honor’u resmen satarak bağını kopardı ve Honor ile ABD şirketlerinin ticaret yapmasının önünü açtı.

Rus gazetesi olan Kommersant‘a göre, Huawei ile bağlantısı sona eren ve ABD merkezli şirketlerle ticaret yapmasının önü açılan Honor, Google hizmetlerini çalıştıran yeni bir akıllı telefon serisi üzerinde çalışıyor.

Şirket yetkililerinden biri, Huawei’den ayrılmanın AppGallery’nin mevcut Honor telefonlarında kullanılabileceği anlamına geldiğini belirtti. Yeni cihazların ise HMS kullanmayacağını açıkladı. Honor şimdiye kadar, 18 aydan fazla bir süredir Google servisleri olmayan telefonları piyasaya sürüyor. Kommersant’ın 2020 için en büyük ikinci akıllı telefon şirketi olduğunu açıkladığı Honor, Avrupa ve Rusya gibi pazarlardaki satışları da bu yüzden ciddi zarar gördü.

Honor’ın tanıtılması beklenen en yakın telefonu V40 serisi olacak; ancak, bu telefonlar Huawei bünyesindeyken geliştirildiği için muhtemelen Huawei Mobile Services ile piyasaya sürülecek. Google servisleri, büyük olasılıkla Honor X11 ve Honor 40 modelleri ile gelecek.

https://shiftdelete.net/honor-google-destekli-yeni-seri-uzerinde-calisiyor

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...