Netflix abone sayısı 200 milyonu geçti

Share

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle 2020’de beklentilerin üzerinde bir büyümeyle yoluna devam eden Netflix, 2020’nin son çeyreğinde ulaştığı abone sayısı ile rekor kırmayı başardı. Popüler içerik platformu, cirosunu ise yüzde 21.5 oranında artırdı ancak net karında düşüş gördü.

Popüler içerik platformu Netflix’in 2020 yılı son çeyreği için istatistikleri belli oldu. Platform, 2020’nin ilk üç çeyreğinde olduğu gibi, yılın son çeyreğinde de tahminleri aşan büyümesini sürdürdü. Netflix’in son çeyrekte kazandığı abone sayısı 8,5 milyonu aştı. Analistlerin beklentisi ise 6.1 milyon aboneydi.

Dünya çapında, Netflix abone sayısı toplamda 200 milyon bandını geride bırakarak, kendi rekorunu kırdı. Bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla, şirketin abone sayısında yüzde 21,9 artış yaşandı ve abone sayısı 203,66 milyonu buldu. Abone sayısındaki bu artış şirket cirosunu ise 6.7 milyar dolara yükseltti. Ancak Netflix’in net karı ise düşüş gösterdi.

Abone sayısını ve cirosunu artırmayı başaran dijital içerik platformunun net karı, yüzde 8 azaldı ve 542 milyon dolar oldu. Şirketin sadece iş dalındaki uğraşları sonucunda ortaya çıkan faaliyet karı ise arttı. Netflix faaliyet karı, yüzde 108 yükseldi ve 954 milyon dolara çıktı.

https://shiftdelete.net/netflix-abone-sayisi-kritik-esigi-gecti

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...