Apple: iPhone 12’yi kalp pilinize yakın tutmayın

Share

iPhone 12 serisinde manyetik alanın önceki modellere göre daha fazla olması bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Kalp pili ve defibrilatör gibi medikal ekipmanlar etkilenebiliyor.

Manyetik alanların çevrelerinde bulunan elektronik cihazları veya materyalleri etkilediği yıllardır gündemde olan bir konu. Apple da iPhone 12 serisi ile ilgili medikal ekipmanlara yönelik önemli bir güncelleme yaptı.

Manyetik alan fazla

iPhone 12 bilindiği üzere önceki nesillere oranla daha fazla manyetik bileşen barındırıyor. Bunun sebebi ise MagSafe aksesuarlarının manyetik olarak arka kısma tutturulması. Aksesuarların düşmemesi için haliyle bu manyetik alan oldukça güçlü.

Bazı sağlık merkezlerinin yaptığı testler iPhone 12 serisinden yayılan manyetik dalgaların defibrilatör cihazlarını durdurduğu ortaya çıkmıştı. Raporların yayınlanması ile birlikte Apple’ın hamlesi de gecikmedi.

Apple’dan uyarı: iPhone 12 cihazınızı kalp piline yakın tutmayın

iPhone 12 ve MagSafe aksesuarları ile ilgili destek dökümanlarında yer verilen güncellemeye göre yaydığı manyetik dalgalar nedeniyle kalp pili, defibrilatör gibi etkilenmesi muhtemel medikal ekipmanlardan uzak tutulması istendi.

Apple eski modeller ve yeni modeller arasında manyetik güç olarak önemli bir farkın olmadığını belirtiyor ancak yine de en az 15 santimetre mesafe konulması isteniyor. Genelde telefonunu cebinde taşıyanlar için bir sorun olmayacaktır ancak uzun görüntülü görüşme süreçlerinde dikkat etmekte fayda var.

https://www.donanimhaber.com/apple-dan-uyari-iphone-12-cihazinizi-kalp-piline-yakin-tutmayin--129353

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...