Pixar imzalı Soul, izlenme rekoru kırdı

Share

Dijital yayın platformu Disney+‘ta yayınlanan Pixar imzalı animasyon filmi Soul, 21-27 Aralık 2020 tarihleri arasında ABD’de 1 milyar 670 milyon dakika izlenerek, The Office dahil ikonik pek çok yapımı geride bırakmayı başardı.

Coronavirüs pandemisinin diğer sosyal alanlar gibi sinemayı da etkilemesi, streaming yayın platformlarının her zamankinden daha fazla ilgi görmesini sağladı. Nitekim rakamlar da bunu doğruluyor.

Daha önce sizlere aktardığımız gibi Netflix, dünya çapında 200 milyon aboneye ulaşarak, çok önemli bir kilometre taşını tamamladı. 2019 yılının kasım ayında kullanıma sunulan Disney+ ise şu anda 90 milyona yakın kullanıcıya ev sahipliği yapıyor.

pixar soul

Araştırma şirketi Nielsen‘in aktardığı verilere göre Disney+ platformunda yayınlanan Pixar’ın yeni animasyon filmi Soul, 21-27 Aralık 2020 tarihleri arasında sadece ABD’de 1 milyar 670 milyon dakika izlendi. Platformun en popüler serilerinden The Mandalorian ise 1 milyar dakika ile beşinci sırada yer aldı.

Birinci sıradaki Soul’u, 1 milyar 440 milyon dakika ile Netflix’te yayınlanan efsanevi televizyon dizisi The Office takip ediyor. Netflix imzalı alternatif tarih dizisi Bridgerton (1.2 milyar dakika) ve başrolünde George Clooney’nin olduğu bilim kurgu filmi The Midnight Sky (1.1 milyar dakika) ise sırasıyla üçüncü ve dördüncü basamakta bulunuyor.

The Midnight Sky

Nielsen’in verileri, dünyanın en büyük medya şirketlerinden Disney’in kendi filmlerini Disney+ aracılığıyla da büyük bir izleyici kitlesiyle paylaşabileceğini gösteriyor. Zira Amerikalı şirket, koronavirüs salgının sinema sektörünü etkilemesiyle birlikte odağını dijital yayın sektörüne kaydırmış durumda.

Aynı zamanda Disney+’ın hala nispeten az sayıda yüksek profilli içeriğe sahip olduğunu düşünürsek, servisin ulaştığı kitle gerçekten çok etkileyici. İlerleyen zamanlarda WandaVision gibi merakla beklenen serilerin kütüphaneye eklenmesiyle birlikte Disney+’a olan ilgi daha da artacaktır.

https://shiftdelete.net/pixar-animasyon-soul-izlenme-sayisi

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...