Google Chrome’a ‘iCloud Parolaları’ eklentisi geliyor

Share

Apple’dan Windows tabanlı bilgisayar kullanan iPhone sahiplerini sevindirecek bir yenilik geldi. ABD’li teknoloji devi, kullanıcıların iCloud Parolalarını Chrome üzerinden kontrol edebilecekleri yeni bir uzantı yayınlamaya hazırlanıyor.

iCloud şifrelerine Chrome üzerinden erişilebilecek

Zaman zaman Microsoft hizmetlerini kullanan iPhone ve iPad sahiplerini ilgilendiren bazı uygulama ve özellikler geliştiren Apple, yakında iCloud Parolaları için yeni bir Chrome uzantısı yayınlayacak gibi görünüyor.

MacRumors’un haberine göre, dün 12.0 sürümüne güncellenen Windows için iCloud uygulamasının sürüm notlarında “iCloud Parolaları Chrome uzantısı desteği” yazdığı keşfedildi.

google chrome icloud şifreleri

Hemen yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz üzere, kullanılabilir hizmetlerin ana listesinde yeni bir “Password” (Şifreler) öğesi bulunuyor. Alt kısımdaki “Uygula” düğmesine basıldığında yeni özelliği açıklayan bir bilgi penceresi çıkıyor.

Söz konusu pencerede, “Chrome için iCloud Parolaları uzantısı gerekli. Web sitesi parolalarını iCloud Anahtar Zincirinizle otomatik olarak doldurmak için uzantıyı indirin” ifadeleri yer alıyor. “İndir…” düğmesi ise uzantının henüz erişime sunulmayan Chrome Web Mağazası’ndaki sayfasını açıyor.

icloud

Chrome için iCloud Parolaları uzantısı, iPhone ve iPad’inizdeki kayıtlı kullanıcı adlarına ve kimlik bilgilerine Windows tabanlı bilgisayarlardan erişmenize imkan tanıyor.

Apple’ın tek Chrome uzantısı olan iCloud Yer İmleri, en son 2017’de Windows 7 ve 8 için güncellenmişti. Yeni iCloud uzantısının ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belli değil, ancak bunun için çok uzun süre beklemeyeceğimizi tahmin ediyoruz.

https://shiftdelete.net/chromea-icloud-parolalari-uzantisi-geliyor

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...