Hindistan kripto para birimlerini yasaklayabilir

Share

Hindistan, mevcut kripto para birimlerini yasaklayan yeni bir ülke olabilir. TechCrunch’ın haberine göre Hindistan parlamentosu, Bitcoin gibi popüler olanlar da dahil olmak üzere, ülkedeki “tüm özel kripto para birimlerini” yasaklayacak yasa çıkarma planlarını açıkladı.

Hindistan yasaklayacağı kripto para birimlerinin ardından, Hindistan Merkez Bankası aracılılığıyla yayınlanan resmi dijital para formatı oluşturmak için “kolaylaştırıcı bir çerçeve” sunacak.

Ek olarak önerilen yasanın, mevcut meclis oturumunda netleşmesi bekleniyor.

Aynı zamanda resmi bir yasağın gelmesinin uzun yıllar alacağı tahmin ediliyor. Öyle ki, Hindistan 2018’de kripto para birimini yasal olarak reddetmiş ve mevcut dijital para reddini ihlal edenler için 10 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

Ülkenin Merkez Bankası ise para biriminin fiziksel karşılığı olmadığı ve damganlanmadığı için gerçek olmadığını savundu. Bu durumda Yüksek Mahkeme itirazcıların yanında yer aldı ve 2020‘de ticarete yeniden izin verdi. Ancak tabii ki bu iznin kalıcı bir etkisinin olması beklenmiyordu.

Son olarak Hindistan’ın özel kripto parayı yasaklamak istemesinin arkasındaki yatan neden uzmanlar tarafından şöyle ifade ediliyor; “Resmi bir para birimi, ülkeye yabancı nüfuzun sınırlayan daha fazla kontrol sağlayacak, ancak aynı zamanda geleneksel parayla ilişkili bir tür istikrar sağlayacaktır. Bitcoin ve benzeri para birimlerinin fiyatları hala çılgınca dalgalanma eğilimindedir ve manipülasyona daha yatkındır.”

https://shiftdelete.net/bir-ulke-daha-bitcoin-gibi-kripto-para-birimlerini-yasakliyor

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...