Elektrikli araçlara ÖTV zammı!

Share

Gece yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile birlikte elektrikli araçlara ÖTV zammı yapıldı. Resmi gazete’de yayımlanan karar ile birlikte elektrikli araçlar, yüzde 10 ile yüzde 60 arasında ÖTV oranına sahip olacak.

Ağustos 2020’de içten yanmalı motora sahip araçlara ÖTV zammı yapıldı. Zam öncesinde ikinci el araç satışı için yetki belgesini zorunlu kılan Ticaret Bakanlığı, bu konuda çalışmaların süreceğini açıkladı.

Elektrikli araçlara ÖTV zammı yapıldı

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununda yapılan değişiklik ile birlikte motor gücü 85 kW’ı geçmeyen elektrikli araçların yeni ÖTV oranı yüzde 10 olarak belirlendi. Yapılan değişiklik sonrası motor gücü 85 kW ile 120 kW arasında olan elektrikli araçlar yüzde 25, motor gücü 120 kW’ı geçen elektrikli araçlar ise yüzde 60 ÖTV oranına sahip oldu.

https://shiftdelete.net/elektrikli-araclara-otv-zammi-yapildi

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...