F1: Ferrari’nin 2021 ve 2022 performans beklentileri

Share

Formula 1’de 2007’den beri pilotlar, 2008’den beri de markalar şampiyonluğu yakalayamayan Ferrari’nin 2021 performansı elbette pek çok kişinin aklında soru işaretleri yaratıyor. Sevgili Korhan Durukan’ın sorusu üzerine kırmızıların 2021 ve 2022 performansını değerlendirelim…

Açıkçası 2021 için Ferrari’den hiçbir beklentim yok. Tam bir heba edilecek, 2019’da dönen oyunlardan sonra Ferrari’nin günah çıkartacağı bir başka yıl olacak.

Pistte dönüp dururlar, orta sıralar için kapışırlar ve iyi birer çocuk olurlarsa birkaç podyum görürler diye düşünüyorum.

Ama 2022 kırılma noktası. Şimdiden alarm zillerinin çaldığı yıl olacağı belli. Köklü kural değişiklikleri F1’de büyük oranda lider takımı yerinden etmiştir. Hatta sırf bu amaçla yapıldıkları itiraf edilmeyen gerçekler arasındadır.

Unutanlar olabilir; 2019’da FIA, kırmızılarda illegal her ne bulunduysa kapalı kapılar ardında bir anlaşma yapmış, bu anlaşma sonrası #Ferrari asla rekabetçi olamamıştı.

Şimdiden bir tahminde bulunmak zor olsa da #Ferrari’nin bu “günah çıkarma” evresini yeni kurallarla tamamlayacağını düşünüyorum. Ama yeni kuralların coronavirus sebebiyle 2021 yerine 2022’ye ertelenmesi bu evreyi bir sene uzattı.

Elbette 2022 için hiçbir takım hakkında kolay kolay konuşamayız. 2009 Brawn gibi bir sürpriz bile görebiliriz ancak Ferrari’nin prangalarını attığı yıl olacağı aşikar diye düşünüyorum.

Eğer ki buna rağmen ölü toprağını üzerinden atamaz ve 2023’te de benzer bir takım görürsek işte o zaman tarihin tozlu takımları arasında yerini çoktan ayırttığını varsayabiliriz.

Ama bu oynanan oyunlar, F1’in marka değeri vb zırvalıklarla Ferrari için motive edici, bu defa da kırmızılara çalışan bir politika da izletebilir bizlere.

Onun dışında iflah olmaz bir beceriksizlikle Mercedes hatta motor problemlerini çözerse Red Bull’u bile yenebilecek kabiliyet ve operasyon gücü şu anki Ferrari ekibinde bence yok.

Başta Binotto olmak üzere (teknik değil, yönetimsel anlamda) takımın tamamı ruhsuz bir şekilde geçmişin mirasını yiyor.

Guru Formula 1

Formula1 hakkında inside bilgiler, gerçek uzman yorumları...

You may also like...