Amazon CEO’su Jeff Bezos istifa ediyor

Share

Amazon’un CEO’su ve kurucusu Jeff Bezos, bu yıl koltuğundan ayrılmayı planladığını açıkladı. Bezos, kendi koltuğunun yerine Andy Jassy ismini düşünüyor.

Amazon çalışanlarına yazdığı bir mektupta “Yürütme Başkanı rolünde, enerjimi ve dikkatimi yeni ürünlere ve erken girişimlere odaklanmayı planlıyorum” şeklinde bir mesaj paylaşan Bezos, Nisan 2016’dan beri Amazon Web Services‘in başında olan Andy Jassy’nin geçeceğini de açıkladı.

jeff bezos istifa

AWS’nin lideri olan Andy Jassy, CEO olmasa da şirketin en önemli pozisyonlarından birinde olarak görülüyor ve Bezos tarafından yönetim kurulu başkanlığında kendisi dışında farklı bir ismin olmadığı belirtiliyor.

Dördüncü çeyrekte, net gelir bir yıl önce 3,3 milyar dolardan 7,2 milyar dolara veya hisse başına 14,38 dolara yükseldi. Amazon ayrıca, bir yıl önceki aynı döneme göre yüzde 44 artışla 125,6 milyar dolarlık net satış bildirdi.

https://shiftdelete.net/amazon-ceo-su-jeff-bezos-istifa-edecegini-acikladi

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...