Tesla Model S ve Model X makyajlandı

Share

Tesla, uzun süredir büyük bir güncelleme sunmadığı büyük araçları Model S ve Model X’i makyajladı. Alıştığımız şekilde dış mekanda yoğunlaşmayan güncelleme sonunda iç mekanda büyük değişim yaşanmış.

Önden bakıldığında daha sade bir tampona kavuştuğu söylenebilecek ikilinin jant seçenekleri de bollaşmış. Arka tamponunsa siyah bölümü hafifçe makyajlanmış. Ayrıca donanımda, kromajlı parçaların siyaha boyanması opsiyonu bulunduğunu da hatırlatalım.

İç mekanda büyük yenilikler sunan ikilinin direksiyon simidi, K.I.T.T.’i hatırlatan bir şekilde “U” biçimli olarak sunuluyor. Dokunmatik ekranı 17 inç büyüklüğünde ve artık yatay olan otomobiller bu sayede orta konsolda ek depolama bölümü sunabilmiş. Ayrıca gösterge paneli de orta ekrandan direksiyon arkasına alınmış.

Arka koltuklarda daha konforlu bir yolculuk için ikili koltuk sunmaya başlayan Model S katlanabilir kol dayanağında bardaklık ve küçük bir göz barındırıyor. İki koltuğun arasında bulunan dokunmatik ekransa hem oyunlar için hem de bilgi eğlence sistemini kumanda etmek için kullanılabiliyor.

Model S’in Plaid+ modeliyle performans beklentisini üst düzeye çıkaran müşterileri hedefleyecek Tesla, bu aracın 800 km üzerinde menzile sahip olacağını ve 0-100 km/s hızlanmasının da 2 saniyenin altında tamamlanacağını açıkladı. Maksimum sürati 320 km/s’in üzerinde olan bu seçenekte, karma gücü 1.100 beygir üzerinde olan 3 elektrik motoru görev yapıyor.

https://onurkoray.blogspot.com/2021/01/tesla-model-s-ve-model-x.html

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...