Apple Car için Porsche’den mühendis transferi

Share

Business Insider Almanya raporuna göre Apple, geçtiğimiz günlerde Porsche’de çalışan üst düzey mühendis Manfred Harrer ile anlaşma sağladı. Şasi tasarımında uzman olan Harrer, Apple Car projesinde yer alacak.

Manfred Harrer ile ilgili yorum yapan eski bir Volkswagen müdürü, ” Amerikalı firmalar beyin göçü konusunda çok iyiler. Bay Harrer gizli bir mücevher, mütevazı ve alanında en iyilerden biridir. ” ifadelerini kullandı.

Apple, Porsche'de çalışan üst düzey mühendis Harrer ile anlaştı.

Geçtiğimiz haftalarda bir Hyundai Motor temsilcisi, ” Apple ile batarya ve elektrikli araç üretimi konusunda ortaklık konusunda görüşmeler devam ediyor. ” dedi.

Yayınlanan Apple raporundan sonra yıllardır spekülatif olan otomotiv planı nihayet netleşiyor. Kia ile ortaklık yapacağı iddia edilen Apple’ın 17 Şubat’ta ortaklığın detaylarını açıklaması bekleniyor.

Reuters raporuna göre Apple, Hyundai ile birlikte iş birliği yaparsa 2027’de Apple Car ile kullanıcıları buluşturabilecek. Apple analisti Ming-Chi Kuo, yeni aracın Hyundai tarafından geliştirilen E-GMP elektrikli otomobil platformu üzerine inşa edileceğini açıkladı.

Apple Car, Porsche imzası ile gelecek

Kuo, Apple Car’ın yaklaşık 480 km menzile sahip olacağını ve 20 dakikadan kısa sürede yüzde 80 şarj imkanı sunacağını belirtti.

https://shiftdelete.net/apple-car-porsche-imzasi-ile-gelecek

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...