PlayStation 5 stokları bir süre daha bulunmayabilir

Share

2020 yılının son ayları, kağıt üstünde oyun severler için oldukça iyi geçeceğe benziyordu. Tanıtılan konsollar, ekran kartları ve işlemciler, yeni teknolojilerin ve daha iyi grafiklerin önünü açıyor. Ancak, işler istenildiği gibi gitmedi. Üretim sürecinde ortaya çıkan sorunlar, özellikle PS5 olmak üzere pek çok üründe stok kıtlığının yaşanmasına neden oldu. Görünüşe göre, PlayStation 5 stokları bir süre daha bulunamayacak.

Coronavirus’un etkisi ile fabrikalardaki üretimlerin azalması, bu sürecin de uzamasına neden oluyor.

PlayStation 5, Sony tarafından yaklaşık 3 ay önce piyasaya sürülmesine rağmen stok sıkıntısı sebebiyle pek çok oyuncu için ulaşılamaz bir konumda. Bir önceki gün Sony tarafından bildirilen sayıya göre, Aralık sonu itibariyle 4.5 milyon adet PlayStation 5 satıldı. Eğer stok sıkıntısı yaşanmasaydı, bu sayı büyük ihtimalle çok daha fazla olacak ve PS4’e kıyasla büyük bir gelişme yaşanacaktı.

Son kazanç raporunda konuyla ilgili açıklama yapan Sony, ortada çılgın bir PlayStation 5 talebi olduğunu ve bunu karşılamakta zorlandıklarını belirtti. Japon oyun devi, PS5 bekleyen oyunculara olabildiğince çok birim göndermek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya devam ettiklerini söyledi. Ancak Sony Corp. CFO’su Hiroki Totoki, bir basın toplantısında yarı iletkenler ve diğer gerekli bileşenlerin eksikliğinden dolayı şu anda üretimi artırmanın zor olduğunu da ekledi.

Şimdiki gidişata göre, PlayStation 5 stokları uzun bir süre daha sıkıntı yaşayacak. Tüm bu üretim sıkıntılarına rağmen Sony, mali yıl hedefi için konulan 7.6 milyon satış rakamını tutturma yolunda ilerlediklerini belirtti. Şirketin mali yılı ise 31 Mart 2021’de sona eriyor.

Yaşanan tek stok sıkıntısı sadece konsollarda değil. Ekran kartları ve işlemciler de bu sorundan nasibini aldı. Ekim ayında tanıtılan Ryzen 5000 serisi işlemciler, üretimdeki yetersizlik sebebiyle stok sıkıntısı yaşıyor. Bu noktada, PS5 / Xbox gibi konsollara güç veren işlemci ve grafik biriminin de AMD tarafından üretildiğini hatırlatmakta fayda var. Tüm bunlara ek olarak, RTX 30 ve RX 6000 serisi ekran kartlarına ulaşmak da bir hayli zor.

Stok sıkıntılarının Mart sonuna kadar çözülmesi beklense de bu sürecin uzama ihtimali de mevcut.

https://shiftdelete.net/playstation-5-stoklari-icin-uzen-gelisme

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...