Starlink’in 10 binden fazla müşterisi var

Share

Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX, uydudan internet hizmeti Starlink’in 10.000‘den fazla kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı.

SpaceX’in uydu ışınlı internet hizmeti için herkese açık beta testi, geçen yılın sonlarında ABD, Kanada ve İngiltere‘deki kullanıcılar için başladı. Uzay şirketi de bu kapsamda Federal iletişim Komisyonu’na (FCC) sunduğu bir dosyada, Starlink’in performansının teorik veya deneysel değil, genel beta programının bir parçası olarak gerçek zamanlı bir şekilde hızla yayıldığını açıkladı.

CNBC, uygun bir telekomünikasyon taşıyıcısı olarak Starlink’i tanımlamayı amaçlayan dosyaya dikkat çekti ve SpaceX‘in uydu internet hizmetini 10.000‘den fazla kişinin kullandığını belirtti.

Uzaydan uydu aracılığıyla internet sağlamayı amaçlayan Starlink, bir dizi eyalette hizmet sunabilmek adına Kırsal Dijital Fırsat Fonu‘ndan aldığı milyonlarca dolar için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Ayrıca şirket tarafından FCC‘ye sunulan rapora göre SpaceX’in yörüngede 1000‘den fazla uyduya sahip olduğunu ve ağının saniyede 100/20 megabitten fazla 31 ms‘den daha az bağlantı sağlayabileceğinin görüldüğü belirtiliyor.

Son olarak Ekim ayında Starlink’in, aylık 99 dolar fiyat etiketi ile herkese açık beta testine başladığını belirtelim.

https://shiftdelete.net/starlinkin-kullanici-sayisi-ortaya-cikti

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...