Biden yönetimi de Huawei konusunda hevesli değil

Share

Donald Trump’ın Çin ile yürüttüğü savaştan en büyük darbeyi alan markanın Huawei olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Google’ın tüm servislerine ve uygulamalarına veda eden Huawei’nin durumu, Joe Biden’ın seçimleri kazanması ve başkanlık koltuğuna oturması sonrasında büyük bir merak konusuna dönüştü.

Biden’ın göreve gelir gelmez Trump’ın aldığı kararları tersine çevirmesi heyecanı daha da artırdı. Ancak Beyaz Saray’dan gelen son bilgiler, Biden yönetiminin Huawei ve kara listedeki diğer Çinli şirketler için pek hevesli olmadığı yönünde.

Joe Biden’ın Ticaret Bakanlığı Sekreteri görevine aday gösterdiği Gina Raimondo, Huawei’nin durumu hakkında bugüne kadarki en net açıklamalardan birini yaptı.

Huawei gibi şirketlerin ABD ulusal güvenliği veya dış politika çıkarları için risk oluşturdukları gerekçesiyle kara listeye alındığını dile getiren Raimondo, “Şu anda bu listedeki şirketlerin orada olmaması gerektiğine inanmak için hiçbir nedenim yok” ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz aylarda alt markası Honor’u satan Huawei artık kendi çözümleri ile ilerliyor. Uygulama marketinden, navigasyona kadar tüm ihtiyaçların için kendi çözümlerini geliştiren Huawei’nin telefonlarında Google servislerine pek bir ihtiyaç kalmadığını söyleyebiliriz. Hatta şirket arama motorunu bile geliştirdi.

https://shiftdelete.net/biden-huaweinin-kaderini-degistirecek-mi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...