Ford’tan elektrikli ve otonom araçlara rekor bütçe

Share

Otomobil üreticisi Ford‘un üst düzey yöneticileri Perşembe günü yaptıkları bir toplantıda, şirketin elektrikli ve otonom araçlara yaptığı yatırımı 29 milyar dolara çıkardığını söyledi.

Otomobil üreticisi daha önce 2022 yılına kadar araç serisini elektriklendirmek için 11.5 milyar dolar yatırım yapmayı taahhüt etmişti. Ford, şimdiki zaman çizelgesini 2025 yılına uzatırken önceki harcama tutarını da iki katına çıkarıyor.

Otomobil üreticisi Ford, yeni açıkladığı plan neticesinde 2025 yılına kadar otonom araçlara 7 milyar dolar, elektrikli araçlara ise 22 milyar dolar harcayacak.

Ford, üretmeyi planladığı araçların çoğunun elektrikli araçlar olacağını ancak şirketin ayrıca geleneksel içten yanmalı motoralara sahip hibrit ve plug-in hibrit modelleride barındıracağını ifade etti.

Ek olarak şirketin, geçtiğimiz yıl tamamen elektrikli olarak Transit minibüsünü tanıttığını hatırlatalım. Aynı zamanda Ford’un en çok satan F-150 kamyonetinin elektrikli bir versiyonunu da bu yılın sonlarına doğru tanıtmayı planladığını belirtelim.

Ayrıca konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Ford’un yeni CEO’su, şirketin artan yatırımlarını, ülkenin en eski otomobil üreticisini mobilite ve ulaşımın geleceğinde lider olarak konumlandırmak için “daha agresif” bir plan olarak lanse etti.

Aynı zamanda CEO, Ford’un dijital bir geleceğe yönelik dönüm noktasında yer alan anlaşma türlerinin temsilcisi olarak, 2023‘ten itibaren teknoloji devinin Android yazılımını “milyonlarca” araca entegre etmek için Google ile birlikte çalışacağına dair bir duyuru da daha bulundu.

https://shiftdelete.net/ford-elektrikli-ve-otonom-arac-yatirimini-ikiye-katliyor

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...