Tesla 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldı

Share

SpaceX ve Tesla’nın kurucusu Elon Musk son günlerde kripto paralar ile ilgili açıklamalarıyla gündemden düşmüyor. Musk, Twitter profiline Bitcoin yazarak dünyanın en popüler kripto parasının değerini artırmayı başarıp, son günlerde Dogecoin hakkında konuşurken, Tesla’dan bir son dakika açıklaması geldi.

Elektrikli otomobil devi Tesla, 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığını açıkladı. Satın alma işlemi Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bildirilmesiyle resmiyet kazanırken, şirketin uzun vadeli bir yatırım olarak bu adımı attığı ve diğer kripto paralarla da ilgilendiği vurgulandı.

İlerleyen dönemde Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak kabul edeceğini belirten Tesla’nın satın alım açıklaması sonrasında Bitcoin’in değeri yüzde 14’e kadar artarak 44 bin dolar seviyelerine ulaştı. Hareketlilik Bitcoin ile sınırlı kalmadı ve diğer kripto para birimlerinin değerinde de artış yaşandı.

Tabi bu açıklamayı ve değer artışını gören insanlar kripto para satın almak için borsalara akın etti. Ancak başta Binance olmak üzere birçok kripto para borsasında erişim sorunları ortaya çıktı.

https://shiftdelete.net/tesla-devasa-miktarda-alim-yapti-bitcoin-costu

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...