Reddit aldığı yatırımla çalışan sayısını ikiye katlayacak

Share

Reddit, yeni bir finansman turunda topladığı 250 milyon doların ardından, bu yıl içinde sahip olduğu çalışan sayısını ikiye katlayarak 1400‘e çıkaracağını duyurdu.

Şu anda dünya çapında yaklaşık 700 çalışanı bulunan sosyal medya platformu, daha çok ABD‘de San Francisco, New York, Los Angeles ve Chicago ofislerinde çalışana sahip. Bu yıl içerisinde personel sayısını artırmayı planlayan Reddit‘in yeni elemanlarını hangi bölgedeki ofisine yerleştireceği ise belli değil.

Yeni finasman sayesinde değerlemesini ikiye katlayarak 6 milyar dolara çıkaran Reddit, geçtiğimiz çeyrekteki reklam gelirlerini de artırdı. Şirketin reklam gelirinin, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 90 arttığı ifade ediliyor.

Aralık ayı itibariyle 52 milyon aktif kullanıcıya ulaşan sosyal medya platformu, rakiplerine henüz çok uzakta olsada, kendi çapında değer kazanmaya devam ediyor.

Reddit Dubsmash-00

Çalışan sayısını ikiye katlamayı planlayan Reddit’in, hangi alanlarda personel alımı yapacağı da şu an için belirsiz. Önümüzdeki günlerde şirketin konu ile alakalı daha detaylı açıklamalar yapması bekleniyor.

https://shiftdelete.net/reddit-yaklasik-700-kisiyi-ise-alacak

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...