Rekabet Kurumu’ndan WhatsApp kararı

Share

Rekabet Kurumu; Facebook’un Türkiye’deki WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesi şeklinde geçici tedbir alınmasına karar verdi.

4 Ocak’ta yayınladığı yeni gizlilik politikası şartlarını yayınlayan WhatsApp, bu tarihten itibaren Türkiye’de gündemden düşmüyor. BTK, Rekabet Kurumu ve diğer yetkili mercilerin soruşturma başlatması sonrası ilgili sözleşme tarihini 15 Mart’a erteleyen WhatsApp için karar açıklandı.

11 Ocak’ta Rekabet Kurumu tarafından Facebook ve WhatsApp hakkında başlatılan resen soruşturma sonucunda, Facebook’un Türkiye’deki WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya bilgilendirmeyi alarak kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesi şeklinde geçici tedbir alınmasına karar verdi.

Oy birliği ile verilen kararda 4054 sayılı Kanun’un 9. maddesinin 4. fıkrası uyarınca kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdari Mahkemelerine Facebook’un başvuru hakkı bulunuyor.

https://shiftdelete.net/rekabet-kurumu-whatsapp-kararini-acikladi

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...