iPhone destekli coronavirus testi geliyor

Share

Kroger Health tarafından üretilen iPhone destekli Covid-19 test kitleri, piyasaya sürülmeyi bekliyor.

Sonuçları kontrol etmek için iPhone’u kullanan ve evde yapılabilen Covid-19 testi, FDA’nın halka açık satış için testi onaylamasıyla Kroger’dan satın alınabilecek. Covid-19 Hızlı Antijen Ev Testi şu anda Gıda ve İlaç İdaresi‘nden acil kullanım yetkisi için onay bekliyor. Test kitini halka sunmak için izin bekleyen Kroger, test ile ilgili dağıtım planlarını özetledi.

Sağlık şirketi, testi çevrimiçi satın almanın yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 2200 eczane ve 220 kliniği de satın almaya hazır hale getirmeyi planlıyor.

EUA‘nın test kitini onaylaması halinde perakendecinin derhal dağıtmaya başlayacağı testin ilk 1.5 milyon ünitesini ürettiği belirtiliyor. Ayrıca üretici, tam üretim kapasitesinde ayda 30 milyona kadar test yapabileceğini iddia ediyor.

Test, nazal swab örneğini düzgün bir şekilde toplamak ve işlemek için adım adım talimatlar sağlayan bir temizleme kiti ve bir iPhone uygulamasından oluşuyor. Uygulama, test kasetine yerleştirildikten ve 15 dakikalık bir beklemenin ardından, kullanıcıdan kasetin işaretlerini taramak için iPhone kamerasını kullanmasını istiyor.

iOS COVID-19

Uygulama daha sonra testin sonucunu mümkün olduğunca açık bir şekilde kullanıcıya sunuyor. Uygulama ayrıca, normal HIPAA uyum kurallarını izleyerek sonucu halk sağlığı kurumlarıyla paylaşabiliyor.

Uygulamayı desteklemek için FDA’ya sunulan bir klinik araştırmanın, testin mevcut acil kullanım için yetkilendirilmiş PCR testlerine kıyasla yüzde 93 pozitif ve yüzde 99 negatif doğruluk payına sahip olduğunu belirlediği ifade ediliyor.

Kroger Health’in çatı şirketi Gauss’un kurucusu ve CEO’su Siddarth Satish konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Halk sağlığı liderleri, insanların kendi evlerinde talep üzerine, güvenilir ve hızlı testlere erişmeleri gerektiği konusunda hemfikirdir ve testimizin sağladığı tam da budur” dedi.

https://shiftdelete.net/iphone-destekli-covid-19-testi-piyasaya-cikmayi-bekliyor

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...