Xiaomi elektrikli otomobil pazarına girebilir

Share

Çinli Xiaomi’nin otomotiv pazarına girmeyi ciddi şekilde düşündüğü söylentileri ortaya çıkmaya başladı. Bu bilginin şirkete yakın olan birkaç kaynaktan geldiği iddia ediliyor.

Yayınlanan raporda, Çinli teknoloji devinin kendi otomobilini yapmayı planladığı ve bunu stratejik bir karar olarak gördüğü, ancak izlemeyi hedeflediği spesifik ayrıntılar ve yol haritasının henüz belirlenmediği belirtiliyor. Xiaomi’nin elektrikli otomobil projesinin, şirketin kurucusu ve CEO’su olan Lei Jun tarafından yönetileceği bildirildi.

Xiaomi de elektrikli otomobil pazarına girmeye hazırlanıyor

Elon Musk’ı ziyaret etmişti

2013’te Lei Jun, Tesla CEO’su Elon Musk ile görüşmek için ABD’yi iki kez ziyaret etmişti ve şimdi bu pazara olan ilgisi artmış gibi görünüyor. Rapora göre akıllı telefon pazarının durgunluk yaşaması, şirketleri farklı pazarlara yöneltiyor ve elektrikli otomobil pazarı ise bunların en popüleri. Zira, şirketin özellikle araştırma ve geliştirme ekibi ve elektronik donanımdaki uzmanlığı açısından varlığını kullanılmayan bir pazara genişletmeyi hedeflemesi beklenemezdi.

Xiaomi ise maalesef henüz bu iddialara bir yanıt vermiş değil. Bu nedenle ortaya çıkan bu rapor şimdilik bir sızıntıdan ibaret. Önümüzdeki dönemde konuyla ilgili olarak daha fazla ayrıntının gün yüzüne çıkması bekleniyor. Bir başka akıllı telefon üreticisi Apple’ın da elektrikli otomobil çıkarma planları olduğu da son zamanlarda sıklıkla dillendiriliyor.

https://www.donanimhaber.com/xiaomi-de-elektrikli-otomobil-pazarina-girmeye-hazirlaniyor--130312

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...