S Pen şimdi de Galaxy Fold 3 yolcusu

Share

Samsung‘un katlanabilir cihazlarına S Pen desteği getirmeye çalıştığını ve yaklaşan Galaxy Z Fold 3‘ün bunun için ilk adımı olduğuna dair sızıntılar ortaya çıktı.

SamMobile‘ın haberine göre Samsung, katlanabilir telefonlar için S Pen işlevselliğini geliştirmeyi başardı ve bu nedenle özelliği 2021‘in üçüncü çeyreğinde piyasaya sunacağı Galaxy Fold 3’e getirebilir.

Samsung’un S Pen desteğini katlanabilir bir telefona getirmek için aşması gereken birkaç engel olduğu belirtiliyor. İlk engel, S Pen ile yapılan basınca dayabilen bir ekran olarak öne çıkıyor. Çünkü hali hazırdaki katlanabilir telefonlarda bulunan ekranların çiziklere ve başka hasarlara neden olabileceği düşünülüyor.

ETNews tarafından belirtilen bir diğer engel ise S Pen giriş tanıma için kullanılan sayısallaştırıcının katlanabilir olması gerekiyor. Ancak açıklanan engele dair sorunun çözüldüğü ifade ediliyor.

Galaxy Note 10 kameralı S-Pen

Samsung’un katlanabilir cihazları hakkında paylaşımlarda bulunan başka bir kaynak yaptığı açıklamada, Samsung’un kalem girişine yanıt verebilen sayısallaştırıcılar ve ultra ince camlı teknolojiler geliştirdiğini belirtiyor.

Şu an için sızıntıdan ibaret olan habere göre, özellikle Güney Koreli firmanın Note 20 serisinde hedeflediği satış rakamlarına ulaşamaması nedeniyle, Note serisine özgü S Pen’i diğer amiral gemilerinde sunmak istediği düşünülüyor.

Samsung, S Pen desteğini genişletiyor

https://shiftdelete.net/samsung-s-pen-destegini-genisletiyor

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...