Lady Diana’nın mektupları açık artırmada

Share

Zarafeti, kırılganlığından güç alan duruşu ve yaşadığı trajik olayları gülümsemesinin ardında bırakabilen karakteriyle Lady Diana bir kraliyet mensubu olmanın ötesine geçmeyi başarabilen nadir isimlerden biri.

Özel hayatından, sağlığına onun hayatına her şekilde dahil olduğumuzu düşünsek de yaşadığı hayal kırıklıklarını ve sorunlarını çoğu zaman ustaca kamufle edebilen Galler Prensesi’nin hala gizemini koruması ve öğrenecek daha çok şeyin olduğunu hissettirmesi oldukça doğal.

Bunun en büyük kanıtı da daha önce görülmemiş mektuplarının şimdi bir açık artırmayla gün yüzüne çıkacak olması. Çocukluğundan beri onu tanıyan yakın arkadaşı Roger Bramble’a yazdığı kırk mektup Prens Charles’la boşanmasından Kraliyet Ailesi’yle yaşadığı sorunlara kadar Diana’nın ruhsal dünyasının kapılarını aralıyor.

Yirmi üç yıldır bir çiftlik evinin dolabında bekleyen bu kişisel mektuplar 1990-1997 yıllarına ait. Hatta içlerinde Prens William ve Prens Harry’den bahsettiği 1993 yılına ait yazılar da var. Prenses Diana zamansız popülaritesiyle gündemdeki yerini her daim korumaya devam ederken onun hayatına dair daha çok fazla bilinmeyenin açığa çıkacağı mektupların açık artırması ise 18 Mart 2021 tarihinde yapılacak.

Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...